• info@anadolusinerji.com
  • 0216 376 03 92

Anasayfa / Sap Danışmanlık Hizmetleri Neleri Kapsar

Sap Danışmanlık Hizmetleri Neleri Kapsar

Sap Danışmanlık Hizmetleri Neleri Kapsar

Sap Danışmanlık Hizmetleri Nelerdir?


SAP business one giriş ekranı sol tarafta bulunan bir menüden ve sağ tarafta bulunan kokpit denilen alanlardan meydana gelmektedir. Kokpit alanın konfigüre edilebilen bir alandır. Giriş ekranında bulunan menü çizgisi açılıp kapanabilmektedir. Menü kısmının kapatılabiliyor olması SAP business one uygulamasını kullanan kişilere sayfa üzerinde daha fazla çalışma alanı yaratarak kolaylık sağlanmaktadır.

Sistem sap business one danışmanlık hizmetlerinin şirket, fabrika gibi tüm işletme gruplarının süreçlerini yönetmesinde, sistemin kurulmasında ve karlılık, verim gibi unsurların artırılmasında rol oynamaktadır. Yani sap business one danışmanlık hizmetleri işletmelerinin karlılığını, çalışanların verimini ve iş süreçlerini gelişmesine yardımcı olan bir uygulamadır. Ayrıca işletme çalışanları belli süreçlerde güncellenmiş eğitimlerde vermektedirler.

SAP Kullanıcı Türleri Nelerden Oluşmaktadır?

SAP business one uygulaması üzerinde iki tip olmak üzere kullanıcı türleri bulunmaktadır. Bu tiplerden biri süper kullanıcılar diğer bir türü ise normal sınırlı kullanıcılar olarak tanımlanmaktadır. Süper kullanıcılar kendi lisanslarının el verdiği bütün işlemleri yapabilme ve menü üzerindeki tüm adımları görebilme yeteneğine sahiptirler. Örneğin; süper kullanıcı yönetim menüsüne bastığı zaman karşısına şirket seçeneği, sistem başlatmak, sistem parametreleri, genel ayarlar, kayıt dönemleri, yetkilerle ilgili çalışmalar ya da proje yönetiminin olduğu uygulamam merkezi gibi tüm alanlara girebilirler.

Uygulama üzerindeki limitli kullanıcılar ise sadece kendi fonksiyonları ile belirlenmiş olan alanlara girebilmektedir. Aynı zamanda ister süper kullanıcı olsun ya da limitli kullanıcı menü ayarlarını sistemde değiştirmek mümkündür.

SAP Uygulamasında Şirket Veri Tabanı Sistemi Nasıl İşlemektedir?

SAP business one uygulamasında her şirket bir veri tabanında tutulmaktadır. Bu yüzden hangi veri tabanında çalışılıyor ise o şirketin verilerine erişmek mümkündür. Sistem üzerindeki şirket ayrımı kurumun birden fazla legal varlığı var ise yani birden fazla şirket yapısından oluşuyor ise her bir yapı sistem üzerinde farklı bir şirket olarak sistemde tanımlanması gerekmektedir.

Her şirketin kendi içinde kullanım tanımları farklı olabilmektedir. SAP uygulamasını diğer uygulamalardan ayıran en önemli neden sürekliliğin daimi olmasıdır. Yani şirketlerin veri tabanı her yıl başka bir veri tabanına aktarılmaya gerek duyulmayacak şekilde sistem üzerinde kayıt edilmiştir. Şirketlerin veri tabanı sistem üzerinde bir defa yaratıldıktan sonra sürekli sistemde kalmaya devam etmektedir.